Rss Feed
  1. Tuna Pastaaaa

    wtorek, kwietnia 15, 2014

    Pyszny, prosty, szybki! Zdrowy!
    Przepisik :)

    Tuńczyka głównie jem na kanapce, czasem mi się zdarzy w sałatce, chciałam wypróbować kiedyś tuńczyka na obiad, i jest.

    Przepis z Healthy Food 05/2014

    NA 3 OSOBY

    Składniki:

    500 gram passaty
    świeże zioła (im więcej świeżych tym lepiej) bazylia, oregano, pietruszka
    cukinia (opcjonalnie)
    makaron (najlepiej typu Tagliatelle/Pappardelle/Fettucine)
    tunczyk z wody (1 puszka ok 120 gram)
    cebulka szalotka (2 sztuki)
    marchew (opcjonalnie)

    Przygotowanie:

    Opcjonalnie to znaczy jak nie macie to nic się nie stanie, ale w oryginale te warzywa wystapiły. Najpierw wstawiamy makaron, fajnie sie prezentuje trójkolorowy. Wstawiamy patelnie na ogień i wlewamy passatę, tniemy cebulki w bardzo cienkie plasterki i dodajemy do passaty, dodajemy świeże zioła, zioła prowansalskie, sół, pieprz. (marchew i małą cukinię możemy wrzucić do passaty w postaci "obierków" które zrobimy za pomoca obieraczki. Powstają w ten sposób bardzo cienkie wstążeczki). Gdy wszystko sie ugotuje, wylewamy sos na makaron, dodajemy tuńczyka z puszki i przykrywamy to jeszcze łyżką sosu.

    Tadam! Smacznego. Pycha!










  2. 0 komentarze:

    Prześlij komentarz

Obsługiwane przez usługę Blogger.

Popular Posts

About